Jag tycker den där oreglerade FRA-logiken är svårsmält om man överför den på t ex utsläpp av giftiga kemikalier...
Det är onekligen dramatiskt att Bahnhof bums slutar lagra och dessutom raderar allt dom sparat per 8 april 2014 ref. CJEU förenade målen C-293/12 och C-594/12 .
Om det är lagligt eller inte lär man ju inte få reda på förrän nån stämmer Bahnhof. Och vem skulle göra det? FRA? PTS? SÄPO?
Sorry for top-posting.
//Erik
-----Original Message----- From: Sus Andersson [mailto:sus.andersson@farad.se] Sent: 08 April 2014 15:42 To: listan@lists.dfri.se Subject: Re: [DFRI-listan] Datalagringsdirektivet ogiltigförklaras. Sen då?
En av aspekterna som kom fram efter införandet av DLD i sverige var att vissa operatörer som hade lagrat data i 2 år eller dylikt tidigare (eller för evigt), efter DLDs införande fick en max-gräns på 6 månader.
Jo, så var det ju. Men det är ju som att vissa hävdar att FRA-lagen är toppen för innan dess gjorde FRA samma saker fast oreglerat...
Är det entydigt och "enforceat" vad max-gränsen är på lagring utan DLD?
Gissar att det är exvis PUL man har att luta sig emot. Och i så fall finns ingen maxgräns utan formuleringar som innebär någon form av rimlighetsbedömning.
Teledata lagras då tills räkningen är betald...? Eller tio år, för att man ska spara bokföringsunderlag så länge...? Eller behöver inte sparas alls, om kunden har flat-rate...?
/s